08 mars, 2011

FOKUS PÅ GOLV.

Den här tisdagen är det Golvtema i Fabriken. När vi köpte vårt hus för 11 år sedan var det ett stort renoveringsobjekt - men det hade potential som vi sa till föräldrarna :). Bland annat visste vi att det under de trasiga plastmattorna gömde sig fina trägolv.


Innan vi flyttade in, slipade vi alla golv och behandlade dem med lut och vitt pigment. Vi blev rekommenderade att inte ha ljusa golv, för de är så känsliga, men jag är glad att vi stod på oss! Efter 11 år och två barn så tycker jag att det hållit ganska bra, jag älskar gamla trägolv!


Alla golv på övervåningen har också genomgått samma behandling. Ibland är jag sugen på att måla dem vita, men är osäker på om vi kommer ångra oss om några år?


Under 2005 byggde vi ut huset och A och G flyttade in i nya rum. Dessa rum fick också ljusa trägolv som vi behandlade på samma sätt, men med nya brädor. De har en helt annan charm än de gamla, jag gillar de slitna mer!


Hallen och källaren är de rum som inte har trägolv, de har istället fått olika klinkergolv i grått. Dessa har varit toppen under småbarnsåren då blöta och leriga barn trampat in efter en dag på förskolan!

Vill du få mer golvinspiration idag? Då kan jag rekommendera ett besök hos Fabriken!


7 kommentarer:

 1. Underbara trägolv!
  Tänk om golven kunde berätta allt de har fått vara med om!
  Ha en bra tisdag.
  Kramen.

  SvaraRadera
 2. Härliga golv, ser verkligen fint ut!

  SvaraRadera
 3. Gaaah, alla dessa vackra golv! Jag önskar att det dolde sig något annat än betong under våra plastgolv anno -92.

  Det där med att såpade trägolv är känsliga är ett så underligt argument i mina öron. Det är aningens snyggare med ett hack i trä än i en plastmatta. För skadorna kommer där också och det blir till skillnad från trägolv inte charmigare med slitaget direkt.

  Mao: bra att ni stod på er!

  SvaraRadera
 4. Håller med om att de slitna är vackrare.. Men de nya var ju inte så dumma de heller! Måla inte vitt säger jag, härligt att se träets ådringar och det kan man ju liksom inte få tillbaks när man väl har målat! Ha det fint//Petronella

  SvaraRadera
 5. Fy tusan! Superfina. Nu är jag jätteavundsjuk. Visste att jag inte skulle läsa detta. Urk!

  SvaraRadera
 6. Herrejösses vilka underbara trägolv! Precis sådana som i mina drömmar... Leopardleggings? Klart du skall! Skit sött, ju :) Fin blogg du har. /Elle

  SvaraRadera
 7. Underbara golv! Är det gran eller furu?

  Ved vänlig hälsning/ Katarina

  SvaraRadera