15 mars, 2011

BOKHYLLOR & BYRÅER.

Tisdagstemat i Fabriken denna vecka är Bokhyllor & Byråer och fina varianter av dessa möbler finns det gott om. Två av mina hyllfavoriter är Random eller Cell hyllsystem men de står än så länge bara på önskelistan. Att inreda med böcker på rätt sätt kan vara så fint och personligt i ett hem.

Hemma hos oss finns det inte så många standardbokhyllor, böckerna är istället utspridda i huset på lite olika sätt, här är några av dem;


På två tavelister i köket byts kokböcker ut med jämna mellanrum, oftast utifrån säsong. 
Är det t.ex. sommar står här grill, äppel- och picknickböcker på rad.

Att använda tavellister på det här sättet är inte så ovanligt, våra har varit uppsatta i tio år och fortfarande tycker jag om att möblera om på dem!
Vitrinskåpet Linnarp får också agera bokhylla, här ligger utvalda böcker placerade på några av hyllplanen.


På övervåningen har vi platsbyggt en bokhylla, vi upptäckte under renoveringen att det fanns ett tomrum bakom väggen och det utnyttjade vi såklart!


Och sist ut kommer en byrå, vi har fler byråer i huset men det här är den enda som jag känner har lite charm. Det finns bara ett original, det är S farfar som finsnickrat den i början av 30-talet - jag gillar möbler med historia!

Vill du inspireras av mer bokhyllor och byråer idag, då kan jag varmt rekommendera ett besök till Fabriken!

6 kommentarer:

 1. Hej
  Fint med dina böcker! Gillar att kunna bygga in så som ni gjort! HAr inte varit på din blogg innan men det ser spännande ut. Ska kika runt lite
  HA en fin dag!
  Monika

  SvaraRadera
 2. Den platsbyggda hyllan är ju jättefin och smart.
  Vi har ett gammalt litet bord som står i hallen. Jag känner samma ska för den som du gör för byrån.

  LiseLotte

  SvaraRadera
 3. Praktiskt med tavellister där man kan byta ut böckerna efter tycke och humör. Och den platsbyggda bokhyllan gillar jag, vad bra att ni kunde ta tillvara utrymmet på det sättet. Roligt när möblerna har en historia, det höjer verkligen deras värde.
  Ha en fin tisdag!

  SvaraRadera
 4. Åh, vilka fina lösningar du visar...
  Receptböckerna på listen vill jag också ha, den inbyggda bokhyllan var ju riktigt tjusig och din gamla byrå är såå charmig.
  Ha en fortsatt bra tisdag.
  Kramen.

  SvaraRadera
 5. Älskar den inbyggda bokhyllan! Har länge tänkt att göra ett inspirationsinlägg med några såna varianter.. Kanske får jag låna din bild? (Naturligtvis länkar jag till dig) Må så gott!//Petronella

  SvaraRadera
 6. Åh vad fint! Älskar även ditt turkosa collage nedan. Tepåsen fick jag i en goodie-bag, tror inte man kan köpa dessa småpåsar. Typiskt va? Jag älskar det där teerna, men kan för min vildaste fantasi inte tänka mig att dricka upp just den här urgulliga, unika mini-påsen.
  Kram Anna

  SvaraRadera