24 februari, 2011

TRÄDGÅRD & MAT.

När jag åker hem från mitt kontor på eftermiddagarna brukar jag ta en genväg genom Åhléns till tunnelbanan. Vissa dagar går det perfekt att bara passera genom varuhuset medans det andra dagar är något som bromsar mig, idag blev det stopp vid bokrean!

När jag går runt bland alla böcker så är det alltid några bokbord som intresserar mig mest, de med inredning, trädgårds- och kokböcker. Ofta handlar jag böcker av den här sorten utifrån de som tilltalar mig estetiskt. Har boken vackra inspirerande bilder så åker de direkt ned i shoppingkorgen, idag följde tre fina böcker med mig hem;


1. Stilrent utomhus, Jane Cumberbatch
Det här är en mycket inspirerande bok. Jane Cumberbatch fokuserar på utomhuslivet utifrån många aspekter: trädgårdens dofter, färger, belysning, inredningsmaterial och texturer - allt som får din uteplats att leva. Känns redan nu efter att ha bläddrat snabbt i den att den satt igång många nya utomhusidéer till våren!


2. Med fingrarna i jorden, Karin Berglund
Blev mycket nyfiken på den här boken genom Weronica's inlägg om trädgårdslust. Den här boken kommer jag ta fram inom kort och ta del av Karin Berglunds kunskaper och klokhet när hon beskriver olika växter och deras liv. En mycket fin bok att rekommendera till trädgårdsälskare!


3. Under valnötsträdet, Anna och Fanny Bergenström
Den här boken har jag blivit rekommenderad av flera vänner och jag har många gånger fingrat på den i boklådorna, idag slog jag till och köpte den! Även det här är en inspirerande bok skriven av Anna och Fanny Bergenström. Det är 17 kapitel fyllda med mängder av kryddoftande maträtter, goda desserter, bröd och bakverk. Det finns även avsnitt om bland annat örter, nötter, avokado, ingefära och chili och dessutom mängder med vackra bilder. Den här kokboken kommer få stå framme på tavelisterna i köket.


2 kommentarer:

 1. Under valnötsträdet är en favorit! Lustigt, jag passerar också Åhléns, nästan varje dag men sällan utan att en liten påse får följa med.... Jag är ute efter Leilas senaste, men inte hunnit titta närmare än.
  Fin tavla nedanför.
  Kram Anna

  SvaraRadera
 2. Jag vet, det är svårt ibland och åka hem utan de där små påsarna ;)

  Jag stod och höll i Leila's bok också, nu börjar jag ångra mig att jag inte slog till!

  Kram!

  SvaraRadera