05 februari, 2011

ÄGGTODDY Á LA MANNERHEIM.

Vi är fortfarande i fjällen och planen var att vi skulle lekt Halv åtta hos mig med familjerna i den andra stugan, men det blidde inte så då det blev sjukstuga istället. Nu är alla på benen igen och idag tillagade vi vår meny och den här goda efterätten. Här kommer receptet!


Foto; Recept.nu

..........

Äggtoddy á la Mannerheim

4 st äggulor
4 msk socker
2 dl grädde, vispad
4 tsk florsocker
4 tsk nescafé
4 tsk kakao
4 msk konjak
4 st halva äggskal

Koka äggskalen. Vispa äggulor och socker. Vispa grädden och häll ner i äggblandningen. Häll upp i portionsglas och ställ in dem i frysen, flytta över dem till kylen 30 minuter före servering.

Precis innan servering - lägg på florsocker, nescafé och kakao som små "öar". Häll 1 msk cognac i äggskalet och placera mitt på och servera! Låt gästerna hälla konjaken över desserten och blanda allt.

..........

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar