06 januari, 2011

LYXEN MED ETT GOTT BRÖD.

Foto; gateau.se
När man är ledig så finns det ingen mera lyx än att köpa hem nybakat bröd från ett bageri till frukost! Om man dessutom tar en power walk på väg till bageriet så kan man ju unna sig en extra bit ;)

Foto; gateau.se
I Enskede där vi bor så har vi två bra butiker. Den ena är brödbutiken Gateau som finns på flera ställen i Stockholm och den andra är Gamla Enskede Bageri som är kända för sina goda surdegsbröd.

Foto; Annixen privat
Imorse efter en härlig prommis i snöstorm så var det underbart och komma in och ordna en god frukost med fruktbröd från Gateau. Kan också tipsa om deras underbara marmelad med fikon och portvin, samt Bagarens favorit skorpor!

Ibland när ork finns, brukar jag göra ett eget enkelt fruktbröd som det bara är att röra ihop utan jäsning.

FRUKTBRÖD

Ingredienser:
3 dl grahamsmjöl
4 dl vetemjöl
2 tsk bikabonat
1 tsk bakpulver
2 dl torkad frukt (aprikoser, russin)
2 dl nötter (hasselnötter, valnötter)
3 dl filmjölk
2 dl mjölk

Gör så här
Blanda alla torra ingredienser. Hacka frukt och nötter och blanda i. Rör ner filmjölk och mjölk och blanda till en lös deg. Klicka den i en smord brödform (1,5 liter).

Grädda i 100° i 55 min. Höj värmen till 150° och grädda ytterligare cirka 45 min. Stäng ugnen och låt brödet stå kvar i 20 min.

Ta ut brödet och låt det svalna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar