24 november, 2013

NOT ANOTHER BILL.

Jag har alltid tyckt om att få post (räkningarna borträknade). Det är lika roligt varje gång man möts av personliga inbjudningar, vykort och färska magasin när man lyfter på locket till brevlådan.

Fler och fler nya prenumerationskoncept börja dyka upp och i Sverige är det främst Glossy Box som slagit igenom starkast. Jag gillar idén att prenumerera på något fint med direktleverans till dörren!


Not Another Bill har som mission att introducera en mängd nya designers och varumärken till deras prenumeranter. Varje månad presenteras en ny överaskning direkt hem till dig.

Du får välja mellan tre olika riktningar men det går även bra att låta Not Another Bill välja fritt. Ett spännande koncept som gör mig nyfiken!




Designer Box har ett liknande upplägg och levererar varje månad ett nytt designföremål i limiterad utgåva. Dessa kommer dessutom fint inpackade i snygg numrerad träbox, samlarobjekt bara på dem?


Ett annat prenumerationskoncept är färska snittblommor. Bloom & Wild leverar tre olika kollektioner direkt från odlarna (mer kring detta i denna video), vilket gör att de håller längre.

Ett intressant koncept som kan ge nya idéer till fina arrangemang. Bloom & Wild - ni är så välkomna att leverera buketter även utanför UK!


Nicely Noted skickar varje måndad tre handtryckta kort framtagna av olika designers inklusive frimärken(!). Intressant koncept som kan få igång kortskrivandet igen samt att glädja de nära och kära!

Att prenumerera på överaskningar inom design och blommor är något som faller mig i smaken. Detta kanske är bra idé på något att ge bort i julklapp? Eller att sätta upp på den egna önskelistan?

20 november, 2013

UTLOTTNING - SARJATON & TE.

Om doftljus är en förbrukningsvara under november så är te en annan. Sitta inne i höstrusket under mörka kvällar med en god kopp te hör liksom denna mörka månad till.

Härom dagen fick jag prova en mängd goda teer i fint porslin från Iittala. Nu tänkte jag ljusa upp er tillvaro genom att lotta ut detta även till er!


När och var njuter ni helst ert te? En kommentar här på bloggen = en lott. Skriver ni en kommentar på instagram @annixen = en lott till!


Tävlingen pågår fram till 1 december då jag drar en vinnare av detta "te-paket" med vackert porslin. 

Det är spännande med alla tesorter som dykt upp på sistone. En av dem som jag provat är Formosa Oolong, ett blått te från Taiwan med fruktiga och höstiga toner. Har nog aldrig provat blått te tidigare!


Jag har alltid tyckt om den här serien sedan den kom, just för att den går att mixa och matcha hur man vill. Sarjaton's vackra relifmönster faller mig i smaken - kanske er också?

Ps. Vill ni ta chansen och vinna fler skålar och muggar i denna serie pågår även utlottning hos bland annat @My Casa samt Rum och Rabalder. Tips!

17 november, 2013

LONDON T/R.

Det har varit tyst här de senaste veckorna. Två resor till London kom emellan. Två resor med helt olika upplägg. En tjejresa. En jobbresa. Båda roliga på olika sätt men jag tror allt att tjejhelgen vann.

Det är först nu som jag haft tid att påbörja uppackningen, även om mycket av shoppingen gömts undan fram till julafton. Storasyster har en del önskningar på sin lista från butiker som denna och denna...


Några finheter fanns även i påsarna till mig och pulsen går verkligen upp när det rör sig om "dofta gott" som är förpackat i vacker ask med fina band. Jo Malone har ett grafiskt koncept som tilltalar mig!


November är verkligen doftljusens månad, och detta ljus har spridit sina toner av English Pear och Freesia här hemma idag.

PS. Om ni är sugna på vacker engelsk miljö utanför London så kan jag varmt rekommendera Coworth Park. Vi var där förra helgen och besökte deras SPA, tog behandling och åt Afternoon Tea. Hotellet och de stora parkerna utanför var fantastiska! 

03 november, 2013

NOVEMBERLJUS.

Hej november. Försöker tycka om dig men när du visar dig från din grå-sida är det lite svårt. Här hemma tänder vi brasor och mycket ljus. Nästan så att jag överdoserar. Eller går det under årets mörkaste månad?


Den främre ljuslyktan (skålen) är ett nytt tillskott som införskaffades när jag besökte Åsa Lindströms butik på Söder tidigare i veckan. Den passade så fint ihop med våra Kin ljuslyktor från Skultuna. Gillar!

Dessa bilder får lysa upp bloggen denna novembersöndag. Nu skyndar vi oss framåt mot advent tycker jag! 

02 november, 2013

ÅSA LINDSTRÖM - NY BUTIK.

Att Åsa Lindström öppnat ny butik på Södermalm hade jag helt missat. Fick höra det av en kollega som varit där och blev så glad. Är ett stort fan av hennes underbara keramik med screentryck. Det är något med de där muggarna, man vill bara ha fler och fler. Då har man lyckats som designer!



Butiken ligger på Tjärhovsgatan på Södermalm och har öppet onsdag - fredag 12-18, samt lördagar 12-16. Kan varmt rekommendera ett besök in i denna godisbutik för keramik-älskare!



Jag har under flera år velat åka till Gotland bara för att (bland annat) få en chans att besöka Hablingbo där butiken- och creperiet håller öppet under sommartid. I väntan på det finns det nu möjlighet att klämma på de fina muggarna under vintersäsong i butiken på Söder. Tjo ho!