28 augusti, 2013

ATT FÅ EN MASSA TIPS.

Instagram är fantastiskt på många sätt och i somras tänkte jag extra mycket på vilken ström av tips som flödar där.

Vi började följa Orange is the new black efter att Piper Shapman lagts upp flera gånger på samma vecka (se den!). En man som heter Ove visades upp av fem olika vänner och blev därefter även en av mina favoritböcker (läs den!). En strid av bilder med frozen yoghurt har också beskådats. Chocolate, Lemon, Strawberry - Yollibox (ät den!).


Just nu är favoriten choklad, gärna toppad med hackade hasselnötter. Perfekt att mumsa på till Homeland, som är den serie som vi ser just nu efter tips från Instagramflödet. 

Ps. De fina formarna kommer från Jisa Design, de här har använts flitigt den här sommaren. Mest till Yoghurt!

25 augusti, 2013

SÖNDAG - 25 AUGUSTI.

Vilken fin sommarhelg vi fick! Hoppas, hoppas att det här högtrycket håller sig kvar ett bra tag. Sensommaren är så kravlöst härlig.

Idag har vi varit och firat en 20-åring. Vad hände egentligen med livet efter det att man fyllde tjugo år? Jisses vad fort det gått. Eller kanske inte. Sinnet stannade nog där i alla fall - vid tjugo!


Paketet slogs in med nytt papper, tejp och tags från IKEA. Fyller man tjugo så ska det synas! Jag vet att jag skrivit om det tidigare men jag gillar verkligen deras nya papperssortiment. Speciellt etiketterna med siffror.


Födelsedagsbarnet fick körlektioner i present. Bidraget satte vi fast med hjälp av ett av de fina djur-gemen från Jisa Design. Så otroligt söta gem som storasyster tagit beslag på. Kanske ska tjuva tillbaks dem? Finns även med coola gubbar och olika bilar. Tips!

Nu är det dags att slå sig ner i soffan och se nytt inspelat avsnitt av The Paradise. Sedan stänger vi denna söndag. Önskar er en bra start på ny vecka!

23 augusti, 2013

FREDAGSBLOMMOR.

Visst är det härligt med själva fredagskänslan. Att veta att man har hela helgen framför sig. Äta något extra gott, umgås med familj och vänner. Koppla av. Njuta av sensommaren. Nu kickar vi igång den va?


Helgblommorna inköptes idag på Hötorget på väg hem från jobbet. Ett stort fång med solrosor lyser nu upp vårt kök. Vi får hoppas att solen även visar sig på utsidan också. - Trevlig helg!

22 augusti, 2013

UTPLOCKAT - ROSA.

Jag har funderat på att ha lite återkommande format på en del inlägg under hösten. Ett av dem är utplockat. Jag tänkte plocka lite produkter inom mode och inredning, oftast med ett färgtema. Först ut denna gång är rosa, en färg som börjar synas ute i butikerna både på plagg samt detaljer.

Rosa brukar vara en färg som jag adderar på våren och sommaren. Nu känner jag att den även fungerar fin-fint till de murriga höstfärgerna samt detaljer i mässing och koppar. Låt oss gå in i ett rosa höst-mood!


Puderrosa kudde i linne från H&M (fin att addera till kuddar i höstfärger) / skjortan med ränder är ny i Zara's sortiment / rosa leather pouch i mjukt skinn från & Other Stories / Don't leave me bordet finns i ny puderrosa färg i Hay's sortiment / Vattenkaraffen Fia från Design House finns även den med rosa kula / sist ut är mässing som är en fin accent till rosa - här Mini Jack dörrstopp från Tom Dixon.

19 augusti, 2013

PAPPER FRÅN IKEA.

I somras när jag såg en del av sortimentet från IKEA's nya pappersshop och sedan läste att de bara öppnat i Uppsala, Älmhult och Uddevalla. Ja, då var det inget annat att göra än att packa in familjen i bilen och köra ner till Torp (utanför Uddevalla) från Fjällbacka för att "bunkra" lite.

- Familjen, de här är ett perfekt semesternöje. Det här produkterna går INTE att handla hemma, nu åker vi!


Det var jag och storasyster som klev in på det nyöppnade varuhuset (killarna valde andra ärenden) och där på plats fick vi båda lite lätt hjärtklappning. Ni som är som oss och gillar allt vad pyssel och papper heter förstår varför vår puls gick upp. Tänk er mängder med illustrativa block, tejp, etiketter, påsar och inslagningspapper.


Etiketterna var mina favoriter, allt från de med siffror, blandade illustrationer till budskap. De här kommer få dekorera paketen framöver men kanske även en och annan box. Ta den med skon t.ex - så fin på en skolåda!


Flera fina askar med gem finns i sortimentet. Pratbubblorna gillade jag. Det fanns även siffror som går att dekorera födelsedagskort och paket med.

Igår fick jag veta via Pella/Stil Inspiration att en del av sortimentet nu även finns att inhandla på IKEA i Kungenskurva (tjo ho!). IKEA kanske inser att det ÄR ett lyckat koncept och öppnar upp på alla varuhus nu. Vi får hoppas på det. Det blir en lång pappersresa till Uppsala annars...

17 augusti, 2013

GAMLA & NYA DOFTLJUS.

Nu känns det som att det är dags att ruska liv i bloggen igen efter en längre tids uppehåll. I sommar har det istället varit mer aktivitet på Instagram och Pinterest. Bloggen och jag behövde sommarvilan och nu är vi laddade och smyger så sakteliga igång!

Jag håller just nu på och funderar på om vi inte ska ta och förändra lite här inne? Mest utseendet, men kanske även lite kring själva innehållet.


Idag fokuserar vi på doftljus. Ljus med goda dofter (är lite kräsen där) med snygg design faller jag alltid pladask för. Ljusen från Malene Birger är en av favoriterna och där började det (som det ofta brukar) att jag föll för utseendet innan jag började sniffa på själva dofterna.

Det senaste ljuset har precis brunnit upp och glaset används nu som förvaring för mina sminkborstar i badrummet. Återvinning och fint i ett!


I onsdags var jag på pressfrukost på nyöppnade Habitat på PUB. Det blev en snabbvisit på morgonen och något jag då föll för var deras fina badrumsserie med bland annat doftljus, tvål och krämer. Jag gillade den rena designen och trädetaljerna.

Igår kunde jag inte hålla mig och gick dit på lunchen och inhandlade lite. Figue & Noix doftar fantastiskt! 

Ni kan följa Habitat Sverige på Facebook. Om jag känner mig själv rätt kommer det bli flera besök på PUB under hösten.