26 augusti, 2012

LITE INKÖP - IKEA.

Det blev en liten sväng till IKEA denna helg. Som vanligt när jag är där så blir det lite mer än planerat som köps. Men ack vad roligt det är att komma hem, fixa till och göra om just vid den här tiden på året. Här är några av de varor som fyllde ikea-kassarna...




Taklamskärm - VÄTE / Svart LED vägglampa PS 2012 (till nya tv-rummet) / Svart vit Kudde - STOCKHOLM (till soffan i samma rum) / Vit Ljustake PS (som går att sätta ihop på mängder av olika sätt) / Tre trälådor - FÖRHÖJA (tänkt till badrummet) / Bigarrå - ljuskopp, (när ljusen brunnit upp kan dessa användas som skålar eller för värmeljus).

21 augusti, 2012

LITE DETALJER - FORMEX.

Lika roligt som det är att spana in nyheter på Formex är det även att titta på detaljer i montrarna. Eller. Det vill säga, en del av dem, för oj vad många montrar det finns som bara sållas bort där i mässhallarna.

Det är mycket att passera och rätt som det är så stannar man upp, gillar och tycker om. Det kan vara en hel monter i sig eller en liten liten detalj, som en tepåse eller en grönsak.


Tea fortés vackra tepåsar får mitt förpackninghjärta att slå fortare. De är så vackra, och var väldigt fina i sin enkelhet bland Design House Stockholms alla koppar. Dyrt te, men otroligt fina förpackningar samt påsar med det lilla gröna bladet som pryder snöret.


Papp Limited hade inte bara väldigt fina pappersprodukter i sin monter, även inredningsdetaljerna gick i samma material. Papp hade följt trenden med att dekorera med detaljer från våra köksträdgårdar, här i form av pappers-rödbetor och sparris som låg där bland de vackra mönstrade blocken.


Grönt från köksträdgården hade även Ida, Crème de la Crème i sin underbart fina monter. Varende detalj i montern föll mig i smaken, både i form av dekoration samt allt det fina hon producerar. Ljuskronorna är magiska!


Jag avslutar med två bilder från KG Design, som hade en monter där produkterna var i fokus. Flera av dem blev ett av alla dessa-vill-jag-ha från söndagens besök. Åh, för de de vackra kakfaten i trä och silikon. Åh. för burkarna i vacker pastell samt åh-åh-åh för de otroligt vackra Funghi svamparna i trä. Jag skulle kunna tänka mig en hel armé av dessa. 

Kanske ska bege mig ut och plocka lite trä-svamp i helgen? Borde väl inte vara så svåra att hitta. Någon som vet var de finns?

19 augusti, 2012

MAGISK METALL.

Bättre sent än aldrig heter det väl då jag idag besökte Formex på mässans sista dag. Från de som var på plats vid öppning har fler rapporter redan gjorts, Trendenser (Frida) förmedlar vackra bilder från entréutställningen Moi Moi Helsinki och Mokkasin (Sofia) beskriver scen och restaurangområdet The Odd Nest på ett sätt som bara hon kan!

Jag tänkte lyfta några av mina favoriter från dagen. Först ut är metall, något vi sett en hel del av idag. Metall var hett redan förra året och mer kommer under 2013. Det är ett material som enligt Moderådet kommer synas på mer oväntade produkter samt material inom kort. Spännande.


Hos en av mina favoriter, danska Louise Roe, stod denna vackra skål i koppar. De vackra glasburkarna med filtlock var även de några av dagens dessa-vill-jag-ha på mässan.


I danska (gillar danskt) montern, H. Skjalm P hittade vi flera detaljer i koppar både i form av knoppar i olika storlekar samt vackra ljuslyktor. Deras produktkatalog för hösten 2012, kan ni bläddra i här.


Mängder av lampor i skinande metall hängde i flera av montrarna. Här är det några Work Lamp i blänkande guld från Design House Stockholm, samt tre stycken lamphållare i mässing (finns även i silver) från House Doctor. Vill ni se fler snyggingar till lampor från House Doctor, titta här.


En annan favorit idag var Matti Klenells vackra ljustake Napulla i skinande mässing. Den finns i flera storlekar och även i svart, vitt samt havsblå.


Sist ut kommer de vackra mässingsskålarna Ballerina som även var utsedda till designpriset Formex Formidable. En ny produkt från Skultuna designad av designerstudion Claesson Koivisto Rune

Det var dagens metall-inspiration från mig. Tror att det kommer något till inlägg från mässan inom kort. Ha en riktigt bra start på nya veckan!

15 augusti, 2012

NY PARFYM - BLANCHE.

Då har jag äntligen tagit mig råd att införskaffa parfym från svenska parfymhuset Byredo. De vacka svartvita flaskorna (och doftljusen) skapar ett slags habegär. Underbara dofter, parfymflaskor och förpackningar, jag faller pladask! (Gör i och för sig det ofta).

När man väl har bestämt sig för ett inköp kommer det svåra med att välja doft. Vilken är mest jag? Ska det vara vardag eller fest? Jag gick ditt på lunchen och valde ut två favoriter och gick sedan tillbaks till kontoret för att se vilken av dem som doftade bäst på mig. Som jag sniffade!


Kollegorna fick ge input. "Den här är mer vågad - var det!" "Jag skulle inte åka hiss med en person som doftar så här" (två personer om samma doft). "Mmm...båda doftar lika gott!" "Oj så svårt" sa två andra. 


Ja, det är inte lätt, när man är lika förtjust i båda, men den ena växte under eftermiddagen och blev en vinnare. Den andra åker upp på önskelistan till födelsedagen i höst! Jag citerar Ben Gorham, mannen bakom Byredo; "Att tänka att man bara ska äga en doft är som att bara köpa ett par skor. Parfym kan fånga en känsla, en årstid eller ett tillfälle...". - Yes!

Nu står den här hemma snygg-parfymen! Blanche som jag valde gör att jag i fortsättningen kan åka hiss med samtliga av mina kollegor. Den andra var lite tyngre och mer fest. Men oj så gott den doftade också....

14 augusti, 2012

JOBBSTART.

Då var semestern slut. Vi har börjat jobba igen och semestern är ett minne blott. Jag gillar inte tanken på att sommaren börjar lida mot sitt slut, men samtidigt tycker jag om att det känns 'nystart' just den här perioden på året. Nya projekt. Nya planer. Ny energi.

Trots detta måste jag erkänna att det var en aningens tufft att "rivstarta" på jobbet i måndags. Men för sådant finns det tack och lov knep. Knep som genast gör att det känns lite roligare!


Ett besök hos Bookbinders design på NK och inköp av lite nya skrivböcker, pennor och papper gör att det börjar pirra, precis som vid skolstarten efter det långa sommarlovet. Tänk, en mängd blanka blad som nu ska fyllas, organiseras samt planeras i. Då känns det genast lite lättare!


Och vem kan motstå inköp av fina igelkotts-gem? Inte jag. De finns även med katter, råddjur och sköldpaddor. Små söta detaljer!


Ett nytt bokmärke införskaffades också. Gillar verkligen deras samarbete med Mini Empire (säljs i butik just nu). Fin-fina illustrationer framtagna av duktiga Jenny von Döbeln

Färgskalan för höstens inköp fick den här gången gå i natur, det blev en bra kombination tillsammans med årets kalender i guld. Nu känns det som att jag är lite mer redo för nya utmaningar. Vi kan ju hoppas!

05 augusti, 2012

DYI - STRANDFYND.

Vi är fortfarande kvar i Fjällbacka. En vecka till, sedan är det dags för oss att bomma igen här nere för i år. Lite sorgligt känns det, men samtidigt börjar jag känna att energin är tillbaka och en massa planer gror kring olika inredningsprojekt på hemmaplan!

Här nere inreder vi just nu med naturmaterial. Strandfynd som kanske inte passar i stilen i huset där hemma, men här smälter det in fint.


På bordet har en liten hög med drivved blivit ett stilleben. Det är så fint hur träbitarna har blivit nötta i havet under höst- och vinterhalvåret. Dessa har jag knytit ihop med tjärsnöre - det doftar skärgård!


Idag hittade vi en hel del inspolade "fynd" under vår sjöbod. För en som mig så är det en guldgruva där under. Där kan man fynda vackra rep, korkar, flöten (gummistövlar) och en hel del drivved. Skräp tycker maken, naturens guld tycker jag!

Roligt är det också att även minifolket tycker att det är så roligt. De bygger skyltar, hus och som Alva ovan; knyter grytunderlägg!



I år blev en del ö-stenar målade med vita detaljer. En idé som jag fångat på Pinterest. Våra går i tema marint (såklart) och får agera som bordsdetaljer när vi dukar på bryggan eller inne. Färgen vi använt är vanlig hobbyfärg och sedan har vi lackat stenarna med matt spraylack. Då håller de bättre när de ligger utomhus.

Ja, det här var dagens DIY-tips från mig! Om en vecka så stänger vi Västkusts-inläggen här på bloggen och byter hav, snäckor och skaldjur mot city-liv, Formex, höstnyheter samt nya projekt på hemmaplan!