17 maj, 2012

BARCELONA - DEL III.

Här kommer det sista inlägget från Barcelona. Jag sitter just nu och skriver på bryggan i Fjällbacka och vår weekend i Spanien känns konstigt nog långt borta i tiden. Jag har vatten och hav framför mig här och det blir ett tema på vatten- och hav på det sista inlägget också. Jag dras mot vatten och gjorde även så i Barcelona!


Det jag tycker så mycket om med Barcelona är att man får uppleva både storstadsliv och samtidigt även känna av medelhavslivet med marinor och långa stränder (tack Olympiska spelen!). Det finns mycket att uppleva vid Barcelonas strandlinje. Mängder med båtliv, restauranger, och olika sevärdigheter. 

Vi var till och med ute och sprang en morgon längst stranden. Springrunda - makens önskan. Shoppingrunda - min önskan. Jag undrar vad som bränner mest kalorier?




På högersida av Barceloneta Beach ligger det nya hypermoderna hotell W (byggt 2009) där bland annat trendiga W - BAR (tack-tips Anna) finns. Om ni befinner er vid stranden kan jag även varmt rekommendera ett besök på Wet - BAR vid hotellets poolterass.


Här kan man slå sig ner i solen (eller i skuggan under ett parasoll) och koppla av med något gott att dricka samt lite tapas. Vi avnjöt några timmar ute på denna terass en dag och satt beskådade Barcelonas strandliv på håll och njöt av sommarvärmen(!).


Längre bort på stranden, nära Hotell Art ligger Restaurang Bestial som vi besökte en kväll. Bestial är en modern och mysig restaurang som ingår i Grupo Tragaluz. De serverar underbar mat, inspirerad av det italienska köket och deras upplysta terass med närhet till vattnet var jättemysig.


Vi besökte även en kväll Komomoto (som också ingår i Grupo Tragaluz). De har ett kök som serverar en mix av Japansk samt Peruansk mat. Även denna restaurang rekommenderas och framför allt deras goda passionsfrukts mojitoo! Både Bestial och Komomoto behöver man boka bord till.

Dessa restaurangtips får avsluta denna veckas Barcelona-inlägg. Nu är det snart dags att börja göra pizza här och efter det blir det spelkväll med Nya bondespelet. Jag vet inte, men det kanske till och med "slår" Barcelona? Eller. Hm. Nja. Likvärdigt men på olika sätt. Ikväll ska jag så potatis i mängder och sedan köpa en herrgård!

10 kommentarer:

  1. Härliga restaurangtips och sevärdheter du bjuder på. :) Jag hoppas åka till Barcelona på våren någon gång framöver. Västkusten bjuder verkligen på omväxlande väder idag, men nu kan man nästan ana solen bakom molnen. Lycka till med potatis och herrgård! ;) Kram

    SvaraRadera
  2. Vilken härlig resa ni haft! Vem tog ölen och vem tog drinken :) shopping bränner nog också kalorier:) ha en fin kväll, kram Nilla

    SvaraRadera
  3. Oj oj oj vilka härliga sommarbilder. Jag blir så sugen så jag tror jag dör. Den där fina drinken ser maklöst god ut. Och du, shoppingruda bränner mer kalorier. Utan tvekan. Kram!

    SvaraRadera
  4. Vad ni har hunnit med!

    Lovely pics, lovely Barcelona.


    Och så tycker jag det låter jätteskönt att sitta på brygga i Fjällbacka!

    Kram

    SvaraRadera
  5. Härliga bilder! Man behöver både Barcelona och Fjällbacka i sitt live eftersom det är kontrasterna som gör livet spännande ;) Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

      Radera
  6. Vilken underbar resa ni gjort, jag har följt den, men inte lämnat någon kommentar hittills;) Jag ser gärna många fler bilder, så underbara. Kramar

    SvaraRadera
  7. (Lyckades på något ätt svara på en annan kommentar när jag skulle skriva...) Så mycket nostalgi på olika sätt! Jag har bott i Barcelona och min favoritplats på stranden var nedanför den där jätteguldfisken. Superfina bilder från min gamla hemstad! Nya Bondespelet hade jag när jag var liten och nej, det klår inte Barcelona, men jag blev väldigt nostalgisk och måste nog köpa det. Ha det bra! S

    SvaraRadera
  8. Så mysigt att få vara med på er resa!

    Ha det nu lika gott i Fjällbacka:)

    SvaraRadera
  9. Tusen tack för alla Barcelona-tips. Har länge varit mitt drömresemål, bara inte fått tummarna loss att ta mig dit. Men nu ska det bli av. Tänkte överraska mannen och boka en resa dit i augusti.
    Ha en bra dag!
    /Tina

    SvaraRadera