30 november, 2011

TE-TIPS.

För någon vecka sedan gläntade jag på dörren till vår tesamling och passade samtidigt på att fråga vad ni hade för favoriter. Tack snälla för era tips! Nu har jag hittat in till en värld av underbara PUKKA- och CLIPPER teer samt blivit påmind om NKs goda jul- samt glöggte. De sistnämda sörplas varje kväll numera och sprider fantastiska juldofter här hemma. Nedan finner ni en liten topp fem-lista med favoriterna!


 NKs goda julte. Rekommenderas i adventstider!


Genom era tips kommer här en top-fem med nya favoriter;

1. NK's Julte, från NK Kaffe & Tehandel.
2. Revitalise (med smak av kardemumma, kanel och ingefära), PUKKA.
4. Organic Earl Gray, CLIPPER.
5. DECAF Green tea (för maken som inte dricker koffein), CLIPPER.


29 november, 2011

VIT JUL.

Vita stjärnor lyser upp i nästan alla fönster här hemma. Det är bara i barnens rum som jag är mer "vågad" med röda. Min färgskala i adventstider går mer mot just det vita och sen med inslag av brunt och natur förstås, som jag visat tidigare. Naturmänniska eller färgfegis? Kalla mig båda!

I väntan på den där efterlängtade(?) snön kanske vi kan lägga till lite mer vitt inomhus? Här kommer ett litet plock från den vita skalan.



Vita pappersstjärnor från Granit, Stormlyckta Hemtex (i samarbete med Design House Stockholm)Joy-hängen H&M Home, doftljus från Tine K Home, Krukor i björk från Granit samt Vit ren från Affari.

27 november, 2011

FÖRSTA ADVENT.

Försöker få till adventsstämning här hemma men det är svårt. En saffranskaka står i ugnen och doften den sprider hjälper till lite grann. Här kommer några bilder från julmarknaden vi var på igår. Utanför Stockholms stadsmuseum huserade Bild och formklasserna och de sålde allt möjligt egen-pysslat. Så kul att se deras kreativitet!

Såg att Stadsmuseet med start i dag anordnar visningar med julspecial i Stuckatörensvåning. Skulle vara spännande att se julstämning i en 1880-talsmiljö. Men som vanligt är det så mycket som kickar igång i December så den får nog strykas från listan.


Med kameralinsens fokus och närbilder blir det lättare att få julstämnig. Brinnande ved, granriskransar samt små nyinköpta tovade fåglar. Visst är eleverna duktiga på att pyssla fint!

Undrar hur det går för alla julmarknader idag då det blåser och regnar för fullt. Här i Stockholmsområdet har vi det inte alls lika stormigt som er i södra och västra Sverige. Vi tittar in på webbkameran i Fjällbacka då och då och ser att vattennivån är mycket hög där nere just nu. Bryggorna syns knappt längre, hoppas att de inte blåser bort.

Önskar alla en fortsatt trevlig första advent!

26 november, 2011

INFÖR ADVENT.

Vad mysigt det är att det nalkas advent! Vi har precis kommit hem från årets första julmarknad. Det var Bild- och formklasserna på skolan (där A går) som arrangerade. De sålde saker som de producerat under höstens temavecka. Det var en mysig marknad, men lite svårt att få till en adventskänsla med det milda vädret. Kan man få be om lite snö till imorgon...eller i alla fall lite rimfrost i träden?


Dekortejp, snöre och stjärnanis från Granit. Hjärtan och vita stjärnor från R.O.O.M. Och ser ni, där ligger Lärkkvistar som finaste vännen S gav mig när vi lunchade igår. - Tack bästa du, som jag har letat!


Här hemma håller vi på att fixa inför advent och de här sakerna ligger just nu i en enda röra på bordet. Advent är mycket natur, stjärnor och framför allt dofter för mig. Tror att jag ska sätta på lite musik också, som Snö med Laleh för att komma i lite stämning. Fortsatt fin lördag!

24 november, 2011

NEDRÄKNING.

Nu börjar vi närma oss advent med stormsteg och jag samlar på mig mer och mer inspirationsbilder. Tittar jag i foldern på Pinterest ser jag att inspirationen dras mycket mot natur samt en färgskala i grått, vitt och brunt detta år. Den här bilden som jag hittade hos Bodie and Fue illustrerar precis känslan. Och visst är de vita stjärnorna de säljer fina? Måste sätta igång och vika lite liknande. Nu är det nedräkning!


Stjärnor, kottar, snören. Grått, vitt och trä. 
En bild som illustrerar min julkänsla 2011.

Bildkälla; Bodie and Fue

23 november, 2011

PAPPERSPYSSEL.

Vi har en liten pysseltjej i vår familj. Hon älskar verkligen att vara kreativ. I lördags när vi skulle få gäster undrade hon om hon fick vika tranor till dukningen. Om hon fick? Självklart! Jag har tidigare försökt att beställa origami-tranor av henne mot betalning. Men det är ju såklart inte lika roligt när mamma ber om något. Det kommer när man är inspirerad och pysselsugen. Tänkte inte på det.


Vit papperstrana - en till varje gäst.

I kväll har vi pysslat både två. Jag ville prova att göra stjärnor av papper och det var tur att jag hade min lilla pysselexpert till hjälp. Vi utgick från den här beskrivningen samt denna video. Efter lite trixande fick vi tillslut ihop en liten stjärna. Nu behövs det bara lite träning så att vi får fart på produktionen. Fint med lite stjärnor till advent!


Första stjärnan klar! Denna är gjord utav presentpapper från Granit. 
Nästa blir nog en vit och kanske en svart...

Det är lite kul med just de här stjärnorna. När jag var barn annordnade min mamma julpysselkvällar där vi bodde och då gjorde vi de här stjärnorna. Och tänk, nu en herrans massa år senare sitter jag och gör dem igen med nästa generation :)


En annan fin variant på papperstjärnor. 
Bildkälla; Home by Linn

De här är är en annan stjärna som jag tror att jag inom snart framtid också kommer att prova på. Instruktion på denna finner ni här. Det känns som att den här är en aningens lättare. Fint att göra utav tidningspapper bland annat!

- Så, nu har startskottet gått för jul- och papperspysslandet!

22 november, 2011

DE NYA INKÖPEN.

Jag lovade i förra veckan att jag skulle visa några av de inköp jag gjorde när vi var hemma hos Christine från Wohnhaus. Här kommer nu två av dem. Tänk, det är alltid lite pirrigt att lägga ut bilder på sig själv. Jag känner mig mer bekväm med att stå bakom kameran. - Men vad sjutton, nu kör vi! Här ser ni mig i en "dagens outfit" från i lördags när vi hade middagsgäster hemma hos oss.


Ny giraffmönstrad blus från Pieszak. Jag tror att jag och vännen C köpte de sista. Pieszak är ett danskt märke och det är Henriette Pieszak Seedberg som står bakom designen.


Det andra köpet blev den här brunsvarta sjalen med peacemärke. Den kommer från Plus fine och kan klickas hem här. Det finns även en skjorta i det här mönstret med ett stort peacemärke på ryggen. Mycket snygg. 


Och vet ni, Christine tipsade om att Wohnhaus finns med på Letsdeal. Där går det att fynda fyra fina kökshanddukar från Spira med 60% rabatt (!). Ett litet julklappstips kanske? 

21 november, 2011

DET DOFTAR TE.

Mörkret betyder mycket tända ljus och stora koppar med varmt te här hemma. Försöker att hitta alla tillfällen jag kan för att "mysa" bort den här månaden. Så här ser tesamlingen ut just nu. Det senaste tillskottet är ett ekologiskt te från Aveda (det som står längst in på hyllan). Jag köpte det sist jag var och klippte mig på Wig. Vid varje besök hos dem så bjuds man på detta goda te med smak av lakrits och pepparmint. Te-njutning!


Tesamlingen i köksskåpet. 
November är den stora temånaden här hemma.


Förutom det nya inköpet så dras jag just nu mot de mer kryddiga smakerna som kanel och Chai. Är du te-drickare? Vad har du för favorit? Nyfiken på goda tips!

20 november, 2011

GODA PEPPARKAKSMUFFINS.

Vilken grå och regnig söndag det varit idag, perfekt fikaväder. Och fika har det blivit mycket. Först värmande lattes hos vännen J och därefter fika nummer två hos svärmor. Jag bakade pepparkaksmuffins som jag tog med mig. Receptet är taget från senaste numret av Plaza interiör. Goda muffins med glasyr av Philadelphiaost och kardemumma. Receptet finner ni nedan. Det här kommer nog bakas fler gånger inför jul. Mums!


Nybakade muffins, recept taget ur Plaza Interiör.


PEPPARKAKSMUFFINS

20 st

100 g margarin eller smör
2 1/2 dl farinsocker
2 ägg
1 1/2 dl gräddfil eller filmjölk
3 dl vetemjöl
1 msk kanel
1 tsk nejlikor
1 tsk ingefära
1 tsk bikarbonat

Sätt ugnen på 200° C. Rör rumsvarmt margarin eller smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i sänder under omrörning. Rör ner gräddfil eller filmjölk och sist mjölet blandat med kryddor och bikarbonat. Gräddas i ca 15 min i mitten av ugnen.

GLASYR
1 pkt Philadelphiaost
50 g smör
2 msk vaniljsocker
1 pkt florsocker (jag hade något mindre)
Stött kardemumma

19 november, 2011

HÄRLIGA LÖRDAG.

Skönt att vakna upp till en lördag med sol! Strålarna skiner in på amaryllislöken i fönstret. Lökarna är nästan som vackrast när de ser ut så här. Gröna, krispiga och på väg upp. Jag tycker om att ha dem i vaser så att man ser rötterna. Har ni sett de här fina glasvaserna från Danska Holmegaards? Skulle gärna vilja ha ett gäng lökar i dem!


Solstrålarna lyser upp rötterna från amaryllislöken i fönstret.

Jag är på jakt efter lärkkvistar till dekoration, som den här eller de här hemma hos Anna, men börjar snart ge upp. Växer de inte i Stockholmsregionen? Helt novis i detta, men vackra är de. Kan man köpa? :) Vill plocka in lite kottar också - det är mycket natur nu!

Nä, nu är det dags att börja röja upp här hemma, samt bestämma meny till i kväll när goda vännerna kommer på middag. Ha en riktigt fin lördag!

17 november, 2011

WOHNHAUS.

I går bjöd min vän Susann in till en shoppingkväll hemma hos hennes syster Christine. Christine är en jätteduktig inredare som tillsammans med hennes kollega Iréne driver företaget Wohnhaus. Två stylister som brinner för inredning och design. I år har tjejerna öppnat webbutiken Wohnhausshop fylld med bland annat varumärken som Danska Mille K, Pieszak och Love Forever. De har en blandning med kläder, smycken, väskor och accessoarer.

För er som bor i Stockholmsområdet går det att boka en kväll som vi hade, antingen hemma eller på jobbet. Då kommer Christine och Irene till er och visar upp kollektionerna. Det var sådan lyx igår att få allt presenterat hemma i ett vardagsrum efter vin och god mat. Kan det bli en bättre shoppingupplevelse?


Så här inbjudande såg Christines vardagsrum ut när vi kom på besök. Fylld till bredden med kläder, väskor, skor, skönhetsprodukter samt accessoarer.


Och här en liten sneak peak från badrum och matsalsdel, i ett väldigt vackert och harmoniskt stylat hem - Christines!

Bilderna är tagna med min telefon så kvalitén blev inte den bästa. Men jag ville förmedla hur det såg ut, samt låta er få en glimt av det vackra hemmet!

Nyfiken på vad jag shoppade? Det kommer i ett annat inlägg inom kort. Och är du nyfiken på Danskdesign m.m då finns butiken ett klick bort.

15 november, 2011

URBNCAL 2012 HELSINKI.

Varje gång jag sett den på väggen hemma hos Weronica har jag blivit påmind om hur snygg den är. Nu har jag själv slagit till och köpt nästa års kalender för 2012. UrbnCal 2012 Helsinki, med siffror fotade från just Helsingfors.

Och jag är ju så otålig att det inte går att vänta ända till januari med att sätta upp den. Här hänger den nu på väggen i köket. Tänk att man kan bli så glad över grafiska kalenderark!


UrbnCAL 2012 Helsinki, ny kalender som pryder väggen i köket.

Kalendern innehåller 366 svartvita foton av siffror fotade från olika stadsdelar i Helsingfors (2010 och 2011 var från Stockholm och Köpenhamn). 12 fina pappersark i A3 format går att klicka hem via signerat.se

SWEET PAUL MAGAZINE - WINTER.

Idag på morgonen släpptes det nya numret av sweet paul winter. Som vanligt är det digitala magasinet fyllt med underbara bilder, köptips, recept och massor av inspiration. Och framför allt mängder av tips inför jul. Gör ditt eget omslagspapper, krispiga inspirations bilder och underbara recept för att bara nämna lite. - Njutbar läsning denna november tisdag!


Senaste numret av sweet paul winter

13 november, 2011

STEARINLJUS I MÄNGDER.

Stearinljusförbrukningen är hög här hemma. Allt för att försöka mysa och lysa bort det mörka där ute. November är verkligen inte min månad. Jag räknar ner till advent nu för då känns det genast lite bättre. I går fyllde vi på ljusförådet och trådkorgen från Granit är nu fylld med mängder av stearinljus. Tror att det är en si så där 100 stycken - här ska det lysas upp i mörkret!


Trådkorgen från Granit agerar ljusförvaring. Ljus i korg är en fin inredningsdetalj i sig tycker jag. Känner på mig att de kommer försvinna relativt snabbt dock...


Även blockljus är inköpta, här på ett stort träfat på köksbordet. 
Fatet kommer också från Granit


Jag undrar om det var ljustillverkarna som uppfann novembermånad? Men samtidigt som jag inte gillar mörkret måste jag erkänna att det här med ljus är stämningsfullt och mysigt....

FÖRSTA GLÖGGEN.

I går på eftermiddagen dukade vi upp med fika och årets första varma glögg. Det är något speciellt med den där första, mmmm vad den smakar gott! Årets Blossa med kaffesmak har jag varit lite skeptisk till men det fungerade faktiskt bra, kaffetonerna kommer först i slutet och fungerar bra till fika med just kaffe (inget för er som inte tycker om kaffe med andra ord).


Varm glögg, kaffe och macarons värmde gott i den kyliga eftermiddagen. Ljuslyktorna i bakgrunden kommer från House Doctor och finns i flera bruna nyanser. Det lilla fatet är ett inköp från Thailand, gjord utav koksnöt.


Maken knorrade lite när vi provade och tyckte att glögg ska smaka glögg, varför blanda in en massa nya smaker? Jag kan hålla med honom till viss del, men samtidigt tycker jag att det är lite spännande att prova den nya smaken varje år. Det börjar bli lite av en tradition. Jag älskar traditioner!

Blev den en flipp eller flopp? Årets Blossa 11 med smak av kaffe får tre poäng av fem möjliga från juryn i Enskede. Inte den bästa men godkänd.


Och idag firar vi ju alla pappor! Här hemma har vi firat vår på morgonen och idag ska vi åka ner till Nynäshamn och fira min. - Grattis fina pappa, det är din dag idag!

12 november, 2011

SKEDAR I TRÄ.

Igår hittade jag så fina skedar på House Doctor på PUB. Små, söta och framför allt i trä som jag är helt inne på just nu. De här kommer bryta av perfekt till våra vita enkla glöggmuggar. Jag har varit sugen på glögg hela veckan och idag kommer vi tjuvstarta och prova den nya årgångsglöggen Blossa 11. Har du provat den?

Först iväg på lite ärenden, bland annat köpa gott fika på Gateau och sen i eftermiddag blir det inne-kurar-fika. Återkommer med en recension! 


Vackra miniatyrskedar inköpta på House Doctor, 
oj vad vi ska dricka glögg ihop!


Så, nu är det dags att bege sig ut i lördagsvimlet. Det är så grått ute här idag. Hoppas att ni får en fin november helg!

10 november, 2011

SKÖNA SJALAR.

Jag vet att vi är många. Många som köper dem i mängder - underbara, sköna sjalar. Speciellt nu på hösten. Jag försöker alltid intala mig själv att nu har jag en komplett samling. Sedan så står jag där i en butik, suckar och klämmer på en ny snygg som jag blivit helt förälskad i. Sjal-love liksom.



Jag brukar ofta snurra runt mina lite slarvigt runt halsen, men efter att ha sett alla istruktioner på den här videon (måste ses!) inser jag att varianterna är oändligt många. Tänk att det finns så många sätt. 

Är du en sjal-o-man som jag? Om ja, hur använder du dina?

08 november, 2011

WHITE SAND BEACH.

Nu lovar jag, det här blir det sista inläget med bilder från Koh Chang och Thailand. Börjar nästan själv bli lite trött på dem. Nu kliar det i fingrarna att komma tillbaks till höstmood, naturskala samt att vi börjar närma oss advent!

De sista semesterbilderna kommer från White Sand Beach där vi tillbringade vår sista vecka. Vi bodde på resort KC Grande. Ett betydligt större hotell som barnen älskade. Perfekt läge med pool och strand direkt efter varandra. Första veckan på The Dewa var lugnet, här var det lite mera aktivitet, men inte så att man stördes av det. KC Grande kan även det rekommenderas.


På White Sand Beach möttes vi av en låååång strand, kokosnötter och välkomstdrinkar. Poolen och stranden var de bästa!


Och på stranden bodde vi verkligen under denna vecka, vi åt, badade, klättrade i träd, shoppade och gjorde mängder med sandslott där. Här är det A's sandverk i form av Hello Kitty - Visst blev den fin!


Så, det var några bilder och inlägg från vår resa. Nu "stänger" vi den här semestern och bloggen kan återgå till det normala. Dags att gå och värma en kopp te här och tända lite ljus i novembermörkret!


07 november, 2011

GRÖNA DRINKAR.

Tack gulliga ni för alla välkommen hem hälsningar! Blir så glad. Jag lyser upp med mera Thailand och idag blir det med fokus på drinkar. Den godaste drinken under resan intogs på en liten färgstark bar som vi kallade för reggiebaren. Mitt på stranden i skuggan under ett träd avnjöt vi dem. Iskalla. Svalkande. Med mycket krossad is, mynta och rom - Frozen Mojito. Nu känns drinken lite för kall och avlägsen. Får spara receptet till nästa sommar. Nu är jag istället sugen på att värma glögg inom kort!


På mitten av White Sand Beach serverades de godaste drinkarna. En underbar liten bar som spelade många reggietoner under träden.

Ps. En liten varning! De här drinkarna med krossad is kan vara lite riskabla att dricka. De kan kosta två dagar med illasinnade magbakterier och knaprande av en massa konstiga piller till följd. - Men det var de absolut värda!

06 november, 2011

SAWADEE.

Nu är jag tillbaka! Tidigt i morse landade familjerna W och S efter en låååång hemfärd (med magsjuk lilleman) från Koh Chang. De närmsta dagarna blir det nog lite Thailandsfokus här inne. Kameran är fylld med bilder och jag hoppas att de kommer lysa upp i det grå novembervädret. Idag blir det foton från The Dewa där vi vistades under vår första vecka på ön. Dewa var en perfekt oas att varva ner i för två hösttrötta familjer. Hotellet var jättefint. Modernt med en rustik arkitektur - rekommenderas varmt!


Här är poolområdet som ringades in av underbar grönska och vackra blommor. En pillimarisk G visar stolt upp sitt nyinköpta halsband med krokodiltand. Den svarta poolen gick hem hos minifolket trots färgen!


Ett stenkast från poolen låg den lugna Klong prao stranden. Vi var ju här under lågsäsong så det var väldigt tomt på folk. Skönt tyckte vi!


Och nere vid stranden gick det att få massage. Den fick även den busigaste 7-åring att ligga stilla i en timme och bara njuta. Det är så billigt. 70 kronor för en timmes behandling! 


After beach med drinkar för liten som stor i solnedgången.

Det var lite bilder från Dewa och Klong prao. Nu ska jag försöka att ägna mig åt all smutstvätt och sjuk stackars lilleman som inte är helt kry. Sedan ska vi försöka att hålla oss vakna i kväll så att vi kommer in i rätt dygnsrytm. Mera Thailand kommer inom kort!