30 augusti, 2011

HÖSTENS FÖRSTA COLLAGE.

Nu börjar jag känna mig redo. Redo för nytt. Redo för nya stövlar och stickat. Redo för höst. Här kommer ett litet axplock med några av mina önskningar inför september. Tror inte att det blir det enda collaget under denna årstid. Jag älskar höstmode!



Primebootsstövlarna har jag varit och känt och klämt på flera gånger i butik. Kan inte riktigt bestämma mig, bruna eller svarta? Ska jag slå till? Sen så har vi stickat, ingen höst utan dessa plagg. Gillar t.ex den fina svarta ponchon från Hunkydory, eller den bruna ribbstickade västen från Lindex. Lite smycken i guld; halsbandet hope från Hope och den fina ringen Mum Wide Gold Ring från favoriten Edblad och Co.

Och så ytterligare ett ljus. Detta från Hope som inför öppnandet av deras flaggskepsbutik i Stockholm lanserar ett nytt samarbete. De har tillsammans med New York-baserade doftmärket Le Labo lanserat ett eget doftljus. Handgjort och designat som en apoteksprodukt - jag gillart!

29 augusti, 2011

RÅA BETONGBORD.

För ett tag sedan fick jag ett tips av kollegan U om Josefin Halwarsson som gjuter jättevackra betongbord. Jag bara älskar dem och måste självklart tipsa vidare! Gillar den enkla designen i stålramen som möter den ruffa betongplattan. Josefin började gjuta betong till sig själv, fler ville ha och sedan började hon sälja dem på Blocket. Borden finns i tre modeller men det går även att beställa i annan storlek. Här kan ni följa med in i Josefins betongruva genom hennes blogg Betongbordet och annat. - Åh vad jag vill beställa ett!


Vackert betongbord som gärna får flytta in hemma hos oss!

Foto: lånat från Betongbord och annat.

28 augusti, 2011

SENSOMMAR VS HÖST.

Oj vad vi pendlar mellan sensommar och höst just nu. Ena stunden känns det verkligen som att hösten är i antågande och sedan slår det över till en otrolig sommarvärme som igår. Just nu öser regnet ner här och inne finns en blandning mellan årstiderna; Astrar i vaser och magasin fyllda med höstens trender. Rött och orange är två färger jag faller för just nu.


En mix av sensommar och höst på soffbordet.


Och här byter vi fokus till Schimpanserna på Furuvik!

Vi har tillbringat helgen hos våra fina vänner i Sandviken. Igår var vi och besökte Furuviksdjurpark. Jag har inte varit där sedan jag själv var barn, det blir oftast att vi åker till Kolmården om vi besöker en djurpark. Oj vilken fin park Furuvik var, schimpanserna var helt fantastiska! Vet inte om det är för att vi är så nära släkt, men jag fascineras alltid av dessa djur. Skulle kunna sitta där hela dagen och beskåda dem! Kanske lägger jag upp mer bilder från gårdagens besök inom kort.

Tack till familjen C för en mysig helg!

26 augusti, 2011

URBAN DELI.

Igår träffade jag mina underbara fd kollegor på Urban Deli på Söder. Jag bara måste rekommendera detta fantastiska ställe vid Nytorget! Urban Deli är en mix av livsmedelsbutik, saluhall och restaurang i en och samma lokal. Igår åt vi allt från goda skaldjur, charkuterier till råbiff. Urban Deli har även ett bageri på Skånegatan, ni kanske hört talas om den med världens första hotell för surdeg?



Restaurangdelen samt butik- och saluhallsdelen på Urban Deli.

Nu ska vi strax bege oss till Sandviken för att hälsa på goda vänner till oss från Fjällbacka. Imorgon blir det besök på Furuviks djurpark och vädret ser ut att bli strålande! Ha en riktigt skön helg!

Bilder;  Urban Deli

24 augusti, 2011

IMORGON REALISATION.

För er som har möjlighet; imorgon kl 10.00 påbörjas realistation på Svenskt Tenn c/o Astoria. Ack, vad jag skulle vilja bege mig dit, men kalendern är fullbokad. Men för er som befinner er i Stockholm, samt har möjlighet, skynda att fynda!


Inspirationsbilder; Svenskt Tenn.

Nu är det inte många veckor kvar tills den nya butiken slår upp portarna på Strandvägen. Ska bli så spännande att besöka den!

23 augusti, 2011

KUDDBYTE.

Jaha kära kuddar i sommarfärger, då var det dags för er att flytta in i garderoben för lite vinterförvaring. Idag hamnade jag återigen på H&M Home (ligger farligt nära kontoret) och inköpte där nya kuddar inför ett färgskifte här hemma. Det blev även två ljus till i brunt glas. Kuddarna jag inhandlade var nr.2 och 4 nedan, men jag funderar även på de andra två....kan man ha för mycket kuddar?



FYLLD MED MARZIPAN.

Jag har alltid haft passion för mörkchoklad och nu har en ny favorit börjat följa med hem från butiken. Den är fylld med marzipan. Mörkchoklad och marzipan. Mmmm. Det är Marabou premiums Filled Marzipan. Den minskar drastiskt fort i kylskåpet. Försvinnande god med andra ord. Godis är gott!


Dagens godistips; Marabou Premium Dark Chocolade fillded with marzipan.

Och nu har jag upptäckt en annan nyhet, vad sägs om Dark chocolate and lemon mousse? Mmmmm...måste testas!

Vad har du för godisfavorit?

22 augusti, 2011

MAKE A WISH.

Jag hamnade för några veckor sedan i en 'bubbla' av vänskapsband, både genom inspirerande inlägg, att de gick att köpa eller att andra satt igång och gjort dem själv(!). Så mycket inspiration så att till och med jag började knyta knutar. Innan jag kom på att även jag kunde, så gjorde jag en beställning genom little.U och duktiga Ulrika som designar smycken.

Förra veckan kom mitt armband i brevlådan. Inslaget i det finaste lilla paket av silkespapper med en liten fjäder! Ni där ute som också gillar dessa vänskapsarmband men inte känner sig så pyssliga. Mitt tips är att klicka hem en beställning här!


Min fina beställning som anlände i ett litet vackert paket. 
- Sånt gör mig glad!


Och här är det. En dagens arm bestående av en mix med träarmband, guld och nya vänskapsbandet i färgerna orange (min favoritfärg just nu), turkos, mintgrön, cerise, vit, blå samt lila. Många färger i en kombo jag gillar, gör ni?

21 augusti, 2011

I MORGON SKOLSTART.

Då var det dags, i morgon är det skolstart för oss. G börjar första klass och A börjar fyran. Vet inte var förskoleåren tog vägen? Vips så var båda skolbarn. I dag försöker vi förbereda oss inför en höst fylld med rutiner och ordning och reda. Jag har redan försökt att organisera mig själv. Nu är det dags för övriga familjen!


Skolväskan är fylld med nytt! Pennfodral, pennor, sudd och linjal. 

Den finns en pirrig känsla här hemma idag, men den är nog mest bara min. I och med att A början fyran kommer hon byta skola till en på Södermalm. Det innebär att hon kommer börja pendla med tunnelbana och buss. I början med oss och sedan själv. Anledningen till bytet är att hon kommit in på en profilklass, med inriktning bild- och form. Det kommer passa henne perfekt, men oj vad läskigt det känns att lämna den lilla trygga skolan i området och gå till en betydligt större på Söder. Hon verkar cool inför det hela. Jag är mindre cool (försöker att inte visa det bara). Ibland kan det vara svårt att släppa taget och låta dem bli stora.

Har en inre röst i dag som intalar mig; - Det kommer gå bra, var inte rädd! Det kommer gå bra, var inte rädd...

20 augusti, 2011

STRÄCKLÄSNING - EN DAG.

Många har läst den under sommaren, David Nicholls bok EN DAG. Jag gick och köpte den direkt efter inlägg hos Anna (Rackarungar), Weronica (En mammas dag) och Sofia (Mokkasin). Efter det blev den liggandes i några veckor i väntan på ett bra tillfälle och tid för läsning.

När jag nu reste iväg på jobb i tisdags la jag ner boken och Formexkatalogen i handväskan, bra som tidsfördriv på planet och den nästan 3 timmars transferresan till Olomouc där jag befunnit mig. Jag började läsa boken tidigt på planet ner, och som jag har slukats in i Em och Dexters värld! - Sträckläsning!


Dagens boktips! En dag av David Nicholls.

Och nu i oktober kommer filmen! Jag har tittat på trailern här och jag riktigt längtar efter att få stänga in mig i en mörk biograf i höst och uppleva historien igen. Vet inte om upplevelsen och känslan kommer bli den samma men trailern känns mycket lovande.

Och Formex katalogen? Den har jag inte öppnat ännu. Passar perfekt att läsa igenom en regnig dag som denna! Om två veckor är det dags för mässan, i år med trendtemat Cosy minimalism.

15 augusti, 2011

OMMÅLAD GUNGSTOL.

Varje år vid den här tiden är jag fylld med energi för att sätta igång en massa göra-om-hemma-projekt, känner ni igen er? Det är allt ifrån nya färger på väggarna till att möblera om eller bara organisera. Oj vad jag ska bli organiserad varje höst. Planerna är många men det är inte alla som genomförs måste jag erkänna.

Förra veckan målade jag om en gungstol i sovrummet, från smutsigt ljusgrå till svart. Idag har den även fått en ny kudde från H&M Home. Sakta men säkert håller sovrummet på att få en liten makeover.


Den ärvda gungstolen från tant Märta är numera svart, på golvet ligger ett grått fårskinn och travade längst väggen står förvaringsboxar Leaf från Tine K, mina inköpta på Blackballoon.


Ny kudde med nycklar från H&M Home, jag gillar formatet på den. Åh, vad mycket fina kuddar det fanns på H&M Home när jag var där idag.


Just nu säljer de även jättefina ljus i Home butiken (har inte sett dem i webshoppen) (finns i webshoppen!) både svarta och bruna fick följa med hem. Den svarta står här i fönstret i sovrummet.

Nu borde jag börja packa, klockan 04.15 blir jag hämtad med taxi till Arlanda (jäsp). Jag ska iväg på jobbresa så blogginläggen kan bli något glesa de kommande dagarna. Ha en fortsatt fin vecka!

14 augusti, 2011

SMYGTITT - IKEA KATALOGEN.

Nästa vecka kommer den svenska IKEA katalogen. Många av er har nog redan som jag, tjuvtittat i de digitala från US eller Norge.

Här kommer några bilder på innehållet ifrån den. Det handlar mycket om att få plats på liten yta. Från spa och tvättstuga på tre kvadratmeter till en hel walk-in-closet i sovrummet.


Jag upplever att vissa delar av katalogen har lite mer modern stil än tidigare. Lite i ton med vissa mäklarsajter där upplevelsen är att man tittar in hos andra, och inte bara beskådar ett rum stylat för en katalog. Gillar ni den nya katalogen?

Åh vad jag är sugen på ett besök till det stora varuhuset, här ska höstfixas! 

Bilder; Pressbilder från IKEA

13 augusti, 2011

AUGUSTIMÖRKER.

Kvällarna börjar bli mörkare och mörkare nu. Ljusälskare som jag är så tycker jag att det är mysigt, nu är det dags att tända lyktor! Så fort jag hittar trädgårdsbilder fyllda med ljus på Pinterest så sparas de direkt ned i inspirationsfoldrarna. Det ska gärna vara mycket ljus. Ju mer lyktor och slingor som tindrar desto vackrare. Mörka augustikvällar kan verkligen bli magiska!


Inspirationsbilder hittade på pinterest.com.

I kväll har A och S sprungit Midnattsloppet. A sprang det lilla loppet och är så stolt över sin medalj. Det är en riktig folkfest på Södermalm och alla de orangea deltagartröjorna lyste verkligen upp i den mörka kvällen!


11 augusti, 2011

JOBBSTART.

När jag gick i skolan älskade jag dagarna före skolstart då man fick köpa ny skolväska, mönstrade block, pennor och årskalender. Det var som en nystart och en helt underbart känsla med fina tomma block och en kalender att börja fylla i. Det här har fortsatt även nu när jag arbetar. Varje år vid den här tiden vill jag kicka igång jobbet inför hösten med nya block, fina pennor och kanske något fodral till min iPad eller telefon. Jobbväskan är nu städad och fylld med lite nytt. - Nu är jag redo inför en ny inspirerande höst och "jobbstart"!


I jobbväskan; Svarta block med vita papper (inga randiga) Ordning & Reda, Gloss illustrerat av Liselotte Watkins, Oriflame Cosmetics, Transparent Pennfodral, Ordning & Reda, senaste numret av YOUR Life (innehåll; nytändning!), iPad fodral i orangeOrdning & Reda, iPhone, Liten Ceannis sminkväska, plånbok från Wera samt nyckelring (inköpt i Kenya), väska i brunt skinn H&M.

10 augusti, 2011

DAGENS ARM.

Vi knyter och knyter för fullt hemma hos oss. Nya färger, nya mönster det är så kul! Här kommer en "dagens arm" med det senaste vänskapsbandet i färgerna, cerise, rosa, beige och svart. Övriga armband på armen kommer från H&M samt Lite Kalabalik. De blir en färgklick i allt det vita på skrivbordet på jobbet. Vilken armbandsvåg jag hamnat i!


Så här har armen sett ut idag. Så roligt att färgmatcha med de nya vänskapsbanden som produceras för fullt!

09 augusti, 2011

GOTT MED LAX.

Igår var jag på en sån där mysig tjejkväll, ni vet när tiden går alldeles för snabbt och man pratar om allt mellan himmel och jord. Och väldigt god mat bjöds det på, så otroligt god att jag måste dela med mig av receptet idag. Här kommer det, ett enkelt recept med varmrökt lax med sidfläsk, färskpotatis och ärtskott! Receptet är hämtat från senaste numret av Elle Mat & Vin.


God mat på fint fat. J hade fyndat, halva priset på Jade Jaggers stora fat på Indiska! Samma kollektion som jag köpte två stora koppar utav i våras.


VARMRÖKTLAX MED SIDFLÄSK; FÄRSKPOTATIS OCH ÄRTSKOTT

2 personer
Tis: 20 min

200 g färskpotatis (skrubbade och halverade)
1 msk oliv olja
2 tsk rödvinsvinäger
2 tsk dijonsenap
1/2 rödlök (skivad)
1-2 msk vatten
salt och pappar
70 g sidfläsk
80g ärtskott
125 g varmrökt lax i bitar

Koka potatisen, låt rinna av. Blanda olja, vinäger, senap, lök och vatten. Salta och peppra. Stek sidfläsket tills fettet börjar smälta, lägg då i potatisen och stek några minuter tills potatisen är gyllene och fläsket knaprigt. Låt svalna en aning, lägg upp på stort fat tillsammans med ärtskott. Strö över fiskbitarna och ringla över dressingen.

08 augusti, 2011

I BADRUMMET.

Helgen innehöll en del pyssel här hemma, ja inte bara vänskapsband utan även lite hemmafix. Jag brukar ha mina parfymflaskor gömda i ett glaskåp i vårt badrum, men i lördags plockade jag fram två, samt några nyinköpta tvålar och la på ett fat. Parfymflaskor är så vackra, det är dumt att gömma dem och nu blev fatet ett litet vackert stilleben i sig. Tänkte att det kunde bli en bra uppsamlingsplats, men även ett fat vackert att inreda med.


Två tvålar från Åhlens, gillar förpackningarna, vill knappt öppna dem! Parfym Versense från Vercase och vackra flaskan LOLA från Marc Jacobs. Halsbandet kommer från favoriten Edblad och Co.

07 augusti, 2011

VÄNSKAPSBAND.

Jag har älskat dem i sommar, de inspirerande bilderna med mängder av armband på armen. Många i en fin mix tillsammans med färgstarka vänskapsband som de här hos lilla.u eller dessa hos Sophie. När det sedan gick att köpa genom duktiga Ulrika gjorde jag snabbt en beställning på ett i blå toner. Det kommer bli en perfekt mix med många av mina andra armband. 

Igår hände sedan något när Weronica visade upp att hon hade börjat göra dem själv(!) då blev jag så inspirerad att jag själv ville prova. Med en sjuk dotter här hemma så satte vi igång, båda två, och oj vad roligt det är! Beroendeframkallande är ordet!


Vi började att göra de enkla, smala med sneda ränder. Genom att studera en enkel instruktionsvideo (tips av Weronica som tipsats av Mrs B) var vi snabbt igång. Mitt första (känner att det kommer bli många) blev ett i två orangea toner samt vitt och beige. Här ser ni den pryda min arm!



Efter det första kunde vi ju inte stoppa. Nu har vi satt igång och knyter nummer två. Denna gång med det v-formade mönstret. Det enda som är svårt är att välja färger! När vi sitter och arbetar med ett funderar vi redan på vilka färger nästa ska få. Instruktion till hur man gör den här varianten finner ni här.


Det är så kul att lilla fröken A är igång också. Hon kom nog igång snabbare än mig med hennes första som blev ett i rosa, vitt och svart. Hon har idag spenderat halva månadspengen på nya garner :)

Tack Weronica för att du inspirerade och fick mig att inse att det var så enkelt! 

Och glöm inte, om ni inte har tiden eller känner att ni är pyssel-människor, då går de alltid att beställa genom duktige lilla.U här.

06 augusti, 2011

SOL INNE.

Vi hade många planer för den här helgen men så sjuknade A in igår. Just nu ligger hon nedbäddad i soffan stackarn. Planerna blev istället en skön fixardag här hemma. Kan vara riktigt skönt med sådana, man fixar med lite av varje både inomhus och ute. Jag har bland annat varit och köpt lite färg, tänkte måla om en gungstol i sovrummet till svart. Känner att "fixa-hemma-energin" har börja komma - många göra om planer finns det!


Solen har lyst med sin frånvaro idag. Istället skiner dessa vackra solrosor upp i köket! Trådkorgen har fyllts med gröna äpplen från trädgården. De är inte helt mogna ännu, men jag tar in dem för att få in lite grönt i rummet. Så nu är det sensommar känsla här hemma (som jag skrivit om tidigare). Ljusslingan i det inlägget har också inhandlats och hänger i trädgården, den lyser upp så fint när mörkret faller. Den får jag visa i ett annat inlägg, ha en fortsatt fin helg!


04 augusti, 2011

LOPPISFYND 3.

Jag har tidigare visat några av mina loppisinköp under sommaren. Bland annat fyndades de här epressokopparna och det här kakfatet. Här kommer ett tredje inköp, en fin apoteksflaska, inköpt på loppis i Tanum. Nu är den uppställd med de andra bruna glasflaskorna på vitrinskåpet här hemma. Det kändes som att samlingen blev komplett när de blev tre, även om de andra två inte är 'riktiga' apoteksflaskor. Bakom dem står taxen Hugo i väntan på att bli uppsatt med Betty någonstans i huset.


Tre bruna flaskor och en tax. 
Jag undrar just vad innehållet Tinet pimpinell botade :)

03 augusti, 2011

KUSMI ICED TEAS.

Jösses vilket väder vi har just nu. Något som svalkar gott i sommarvärmen är iskallt iste. Till och med minifolket gillar det här hemma. Upptäckte igår att Kusmi säljer Kusmi Iced Teas i påsvariant. Dessa måste provas! Nu är frågan var jag hittar dem i Sverige? Jag har flera av deras fina burkar här hemma och tycker mycket om teerna samt förpackningsdesignen. Visst var även de här små påsarna fina! Vill ha :)


Kusmi Iced Teas, var kan jag finna dessa måntro?

02 augusti, 2011

LJUMMA AUGUSTIKVÄLLAR.

Jag försöker njuta av de underbara sommarkvällarna vi har just nu, men samtidigt känner jag en bit av vemod när semesterveckorna med familjen är över. - Nä, jag måste skärpa mig! Vi har ju en lång skön augustimånad framför oss och den måste njutas och inte deppas bort! I kväll spelar S golf och minfolket är "på vift" så jag fick en lugn stund för mig själv på altanen med en god espresso och nya numret av Sköna Hem. - Åh underbara augustikväll!


Ljummen kväll på altanen med god espresso (i loppisfyndskopp) och nytt nummer från Sköna Hem.

01 augusti, 2011

DUKA ASIATISKT MED ORIGAMI.

A fick en bok om Origami när hon fyllde år. Åh vad hon tycker det är roligt att vika japanska vackra djur och askar av fina papper. Jag tror att jag ska göra en beställning på hennes tranor, så att vi kan duka så här vackert som IKEA Livet Hemma har gjort med de nya skålarna MÅLTID.


Fin dukning till Asiatisk! MÅLTIDs skålar är perfekta för Dumplings, och ställer du MYCKETs bladformade skålar under så bildar de en vacker blomma på bordet. Enkelt och fint!

Känns som att det kommer ramla in mycket fina augustinyheter inom kort på det stora varuhuset! Tills den Svenska katalogen för 2012 kommer så finns den Engelska att tjuvkika i här.